Opbouw van Pinkpop 2019 gestart

By | Nieuws | No Comments

Vandaag is de opbouw van Pinkpop 2019 gestart! De komende drie weken wordt hier hard gewerkt om de 50ste editie voor te bereiden en ervoor te zorgen dat het een groot feest wordt!

First Aid Kit annuleert optreden Pinkpop

By | Nieuws | No Comments

First Aid Kit heeft haar optreden op Pinkpop moeten afzeggen. De band heeft haar hele tournee geannuleerd en komt met het volgende bericht:

“Beloved listeners and followers,

We’re devastated to have to cancel the planned summer dates this year. We were super excited to play, but because of unforeseen medical circumstances we simply cannot do the shows. All will be okay and we look forward to seeing you soon again.

Lots of love and magic from Stockholm,
Klara & Johanna”

First Aid Kit stond maandag geprogrammeerd op Brightlands Stage.

Op dit moment is de organisatie druk op zoek naar een passende vervanger. Deze zal zo snel mogelijk worden aangekondigd.

Boef vervangt Izzy Bizu op zondag 9 juni

By | Nieuws | No Comments

Rapper Boef zal Izzy Bizu vervangen als afsluiter van Stage 4 op zondag 9 juni. Izzy Bizu heeft het optreden moeten annuleren i.v.m. opnameverplichtingen.

De Frans-Algerijnse rapper en youtuber Boef is een vaste waarde in de Nederlandse rapscene. Inmiddels heeft hij een YouTube-kanaal met 450.000 volgers en miljoenen views. In maart 2017 bracht hij zijn debuutalbum ‘Slaaptekort’ uit. Met dat album verkocht hij platina, sleepte hij meer dan 200 miljoen streams binnen en werd hij wereldwijd de #28 meest gestreamde artiest in het weekend van de albumrelease.

De videoclip van Boef zijn nummer ‘Habiba’ is met bijna 56 miljoen views een van de best bekeken Nederlandse videoclip aller tijden. In december bracht hij een hiphop EP uit genaamd “93”, vernoemd naar de buitenwijk in Parijs waar hij is geboren. De EP stond maar liefst 5 weken op nummer 1 in de album Top 100.

Met de gelijknamige en geheeld uitverkochte tour langs verschillende popzalen in januari en februari is Boef dus klaar om Pinkpop op z’n kop te zetten!

Jan Smeets bevorderd tot Officier in de Orde van Oranje-Nassau

By | Nieuws | No Comments

Donderdagmiddag heeft Mr. Pinkpop Jan Smeets tijdens een besloten bijeenkomst in zijn geboortedorp Einighausen een onderscheiding gekregen vanwege zijn bijzondere verdiensten voor de popmuziek en Pinkpop in het bijzonder. Komend jaar vieren we de 50ste verjaardag van Pinkpop, waarmee Pinkpop binnen de festivalwereld als toonaangevend en trendsettend evenement geldt en daarmee een voorbeeldfunctie heeft.

Naast Mr. Pinkpop is Jan ook oprichter van Yourope, een internationale koepelorganisatie voor festivalorganisatoren en mede erop gericht kennis te delen en aan elkaar over te dragen. 20 jaar geleden werd hij al benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau en vanmiddag is hij dus bevorderd tot Officier in de Orde van Oranje-Nassau, uitgereikt door Burgemeester Cox van Gemeente Sittard-Geleen. Cox: “De heer Smeets is vanwege zijn enorme ervaring en kennis een belangrijke gesprekspartner voor veel organisaties binnen de muziekwereld. Binnen de geschiedenis van de popmuziek in ons land, maar óók daarbuiten heeft hij veel betekend en geniet hij groot aanzien. Dit naast een aantal maatschappelijke verdiensten op andere terreinen”. Het komt niet veelvuldig voor dat onderscheidingen worden ‘geüpgrade’.

“Wauw, ik vind het een enorme eer om vanaf nu in het rijtje Johan Cruijff en Wubbo Ockels te staan. Wie had dat ooit gedacht, haha”, aldus Jan Smeets.

Pinkpoptent maakt plaats voor paviljoen

By | Nieuws | No Comments

De Brightlands Stage wordt vanaf dit jaar gehuisvest in een paviljoen. Daarmee komt de vertrouwde Pinkpoptent te vervallen.

Het paviljoen, dat in Polen wordt gemaakt, behoudt de roze kleur. Het grootste voordeel is dat palen niet meer het zicht kunnen belemmeren.

Eminem had headliner Pinkpop-zondag moeten zijn

By | Nieuws | No Comments

Eminem was aanvankelijk de headliner voor Pinkpop-zondag, maar moest uiteindelijk afzeggen. Dit vertelt Rob Trommelen van Mojo Concerts, hoofdboeker van Pinkpop, in gesprek met Festileaks.

Volgens Festileaks zou hij in het voorjaar een tour door Europa gaan maken, maar gaf in december aan toch niet naar Europa te komen.
Rob Trommelen van Mojo Concerts, hoofdboeker van Pinkpop, moest toen nog op zoek naar een vervanger. Dat werd Armin van Buuren.

De organisatie van Pinkpop 2019 is ook in gesprek geweest met Coldplay, Ed Sheeran en Neil Young.

Jan Smeets krijgt eigen munt en postzegel

By | Nieuws | No Comments

Jan Smeets krijgt ter ere van zijn 50-jarig jubileum van Pinkpop een eigen postzegel en een munt. Er worden 6.000 munten gemaakt. Meer niet!

De munten zijn straks te koop via Ticketmaster voor € 12,50. Over twee weken slaat Jan Smeets zelf zijn eigen (eerste) munt.

Biersponsor Brand komt met een zestal speciale Pinkpop blikken. Over drie weken zijn deze te koop in de supermarkt.

FestiCup wint Jan Smeets-award 2019

By | Nieuws | No Comments

De Jan Smeets Award is woensdag 13 maart tijdens de perspresentatie van Pinkpop 2019 in Amsterdam uitgereikt aan FestiCup.

FestiCup is een voetbaltoernooi voor festivals, een initiatief voor en door de vele mensen achter de schermen van de Nederlandse festivals. De winnaar heeft een bedrag van 20.000 euro in ontvangst genomen.

Er wordt hiervoor een stichting opgericht en het is de bedoeling dat FestiCup vele jaren georganiseerd wordt.

Veel headliners op Pinkpop 2019

By | Nieuws | No Comments

Vandaag werd in Paradiso in Amsterdam het complete programma van Pinkpop 2019, de 50ste jubileum editie, gepresenteerd.

ZATERDAG 8 JUNI
MUMFORD & SONS * JAMIROQUAI * ANOUK * GEORGE EZRA * BAZART * ELBOW * JACOB BANKS * CAGE THE ELEPHANT * GOLDEN EARRING * SYML * SAN HOLO * HALESTORM * DAVINA MICHELLE * YUNGBLUD * MT. ATLAS * LEAFS * JACIN TRILL * HIPPO CAMPUS * BADFLOWER * GRACE CARTER * SOHAM DE

ZONDAG 9 JUNI
THE CURE * LENNY KRAVITZ * ARMIN VAN BUUREN * KREZIP * THE KOOKS * KRAANTJE PAPPIE * DIE ANTWOORD * J BALVIN * ROWWEN HÈZE * WHITE LIES * MARK RONSON * MILES KANE * JACK SAVORETTI * BLOOD RED SHOES * IZZY BIZU * BARNS COURTNEY * CONFIDENCE MAN * AU/RA * NANA ADJOA (SOLO)

MAANDAG 10 JUNI
FLEETWOOD MAC * BASTILLE * SLASH ft. MYLES KENNEDY & THE CONSPIRATORS * THE 1975 * JETT REBEL * MAJOR LAZER * DROPKICK MURPHYS * TENACIOUS D * BRING ME THE HORIZON * THE BOSSHOSS * MICHAEL KIWANUKA * FIRST AID KIT * THE PRETENDERS * SAM FENDER * INDIAN ASKIN * THE MARCUS KING BAND * PALAYE ROYALE * COELY * COLDRAIN * DAVID KEENAN

In de Garden Of Love vinden dit jaar intieme optredens plaats van Soham De, Nana Adjoa (solo) en David Keenan.

Kaartverkoop via www.ticketmaster.nl.

De kaartverkoop van Pinkpop 2019 start daarna op zaterdag 16 maart om 10:00 uur. Dagkaarten voor Pinkpop zaterdag, zondag en maandag kosten 100 euro. Voor 220 euro ben je drie dagen aanwezig op het Pinkpop festival (en dus vanaf vrijdagavond op de camping).