Golden Earring bevestigt komst Pinkpop 2019

By | Uncategorized | No Comments

Golden Earring heeft zichzelf bevestigd voor Pinkpop 2019. Op de website van de Nederlandse rockband staat dat ze op 8 juni 2019 een optreden geven in Landgraaf. 

Het wordt voor de Haagse legendarische band de vierde keer dat zij een optreden op Pinkpop gaan verzorgen.

Geen vierde dag Pinkpop 2019

By | Uncategorized | No Comments

De jubileumeditie van Pinkpop krijgt geen vierde dag. Volgens Niek Murray van Buro Pinkpop is er geen geschikte vierde headliner gevonden.

Donderdagochtend heeft de gemeente Landgraaf een eenmalige vergunning ter inzage gelegd om Pinkpop met één dag te verlengen.

“We zijn een tijdje geleden dat traject gestart om eventueel een vierde festivaldag te krijgen. Die vergunning ligt nu ter inzage”, zegt Murray op de website van 1Limburg. “Maar omdat we geen geschikte headliner hebben gevonden, gaat het festival traditiegetrouw drie dagen duren.”

Mt. Atlas opent Pinkpop 2019

By | Uncategorized | No Comments

Vannacht is Mt. Atlas tijdens de drukbezochte finale van dé popwedstrijd van Limburg in ECI Cultuurfabriek Roermond, uitgeroepen tot winnaar van Nu of Nooit 2018. Mt. Atlas mag zich een jaar lang “de meest talentvolle en veelbelovende Limburgse act” noemen. Op zaterdag 8 juni zal de act de 50e editie van Pinkpop in Landgraaf openen! Daarnaast ontvangt Mt. Atlas o.a. studiotijd t.w.v. €1.000,- en professionele coaching en wordt er een aftermovie gemaakt van het grote Pinkpop-avontuur. Ook plaatst de act zich automatisch voor de halve finale van De Grote Prijs van Nederland.

Bij de bekendmaking in ECI Cultuurfabriek ging het dak eraf! Onder een explosie van applaus, confetti en knallende muziek mocht Mt. Atlas de prijs ‘Winnaar Nu of Nooit 2018’ in ontvangst nemen. Deze Parkstad All-star Band wist met z’n dikke stoner en grunge de zaal op z’n kop te zetten en het publiek én de jury voor zich te winnen.  Mt. Atlas wint naast de openingsspot op Pinkpop ook studiotijd ter waarde van €1.000,- en professionele coaching, ter voorbereiding op het optreden tijdens Pinkpop en de periode daarna. Ook plaatst Mt. Atlas zich automatisch voor de halve finale van De Grote Prijs van Nederland. Backstage Film Productions zal het grote Pinkpop-avontuur van de act volledig vastleggen op beeld. Ook staat het team van Arons Muziek uit Heerlen weer klaar om de instrumenten van de winnaar in orde te maken voor hun grote optreden. Mt. Atlas speelt daarnaast een show tijdens de Pinkpop Perspresentatie in Paradiso Amsterdam, waar het festivalprogramma bekendgemaakt wordt. Tot slot zal WM Digital Services de digitale distributie van de act voor hun rekening nemen.

De finalejury reikte de aanmoedigingsprijs uit aan Geoff Wyld waarmee deze act de mogelijkheid krijgt een professionele videoclip op te nemen.

Bevrijdingsfestival Limburg, CrownEggs Festival, Gaellus Open Air, Koppelpop, Mama’s Pride, Mosterdpop, Pinkpop Pré Party, Pop on Top, R2R Fest, Rock op ’t Gras, Beatz & Bandz, Sjilvend Rock(t), Wessummerbreeze en Zomerpop hebben toegezegd één van de finalisten te boeken voor hun festival! Daarnaast staan alle finalisten op DVERS 2019. Ook kregen alle acts tijdens de finale een gage van 250,- euro per persoon, mogelijk gemaakt door Sena Performers. Dit budget kunnen ze gebruiken om te investeren in hun act.

Gouden Tip

By | Nieuws | No Comments

Bij Pinkpop horen fijne tradities zoals de GOUDEN TIP, waarbij de Pinkpop fans hun wensen kenbaar maken en hiermee het programma deels kunnen bepalen.

Via de website www.pinkpop.nl kan men vanaf dinsdag 27 november tot en met zondag 16 december a.s. drie favoriete acts opgeven. De Gouden Tip is voor de organisatie al jaren een uitstekend middel om te horen welke nieuwe acts men wil zien op Pinkpop en tevens maken de deelnemers kans op entreekaarten voor het festival.

Mumford & Sons, George Ezra en Tenacious D bevestigd voor Pinkpop 2019

By | Nieuws | No Comments

Met de bevestiging van MUMFORD & SONS is de tweede headliner toegevoegd aan het programma van de 50ste editie van het Pinkpop festival. Tevens kan de organisatie ook de komst van GEORGE EZRA en TENACIOUS D bevestigen. Begin november werd al de komst van FLEETWOOD MAC naar de jubileumeditie van het festival bekend gemaakt. Pinkpop 2019 vindt weer traditiegetrouw plaats met Pinksteren op zaterdag 8, zondag 9 en maandag 10 juni op het festivalterrein Megaland in Landgraaf. De kaartverkoop van Pinkpop start op zaterdag 16 maart 2019 via www.ticketmaster.nl en de bekende Ticketmaster verkoopadressen.

Mumford & Sons breekt in 2009 door met “Sigh No More” met daarop de hitsingles ‘Little Lion Man’ en ‘The Cave’. Dit debuutalbum wordt drie jaar later gevolgd door het evenzo succesvolle “Babel” met daarop o.a. de hit ‘I Will Wait’. Op 16 november jl. is het nieuwe album “Delta” uitgekomen. Net als voorganger “Wilder Mind” klinkt ook “Delta” groots, dynamisch en extatisch, maar ditmaal ook weer intiem en ingetogen. Het is deze combinatie die Mumford & Sons deed uitgroeien tot een van de grootste bands van de afgelopen jaren. In mei 2019 staat de band eerst nog in een uitverkochte Ziggo Dome, daarna als dagafsluiter op Pinkpop. Zeven jaar geleden stond Mumford & Sons voor het laatst op Pinkpop en werd toen door Bruce Springsteen nog gevraagd een nummer mee te spelen.

De uit Engeland afkomstige singer-songwriter George Ezra breekt in 2014 door met zijn single ‘Budapest’. Al snel groeit hij uit van onbekende artiest naar een grote internationale ster wiens debuutalbum in meer dan tien landen in de top 10 staat en al toerend de wereld over reist. En ook in Nederland bewijst hij zijn talent met drie stijf uitverkochte shows en zijn single ‘Shotgun’ die maar liefst 10 weken op #1 heeft gestaan. Met zijn catchy muziek is George Ezra een van de meest populaire artiesten van deze tijd en is een optreden op Pinkpop 2019 ook niet meer dan verdiend.

Tenacious D is een duo bestaande uit de muzikanten en acteurs Jack Black (o.a. The School of Rock, High Fidelity) en Kyle Gass (o.a. Elf, Gnaw), ze leerden elkaar in Los Angeles kennen bij een theatergroep en besloten samen een band te vormen. De band brengt een mix van comedy en hardrock met heavy metal invloeden, waarbij ze alles spelen op hun akoestische gitaren. Onlangs brachten Black en Gass samen nog een geanimeerde serie en bijhorend album uit onder de noemer “Post-Apocalyptico”. Bij het grote publiek is de band vooral bekend met het nummer ‘Tribute’, waarbij Dave Grohl (Foo Fighters) als de duivel te zien is in de clip.

Fleetwood Mac sluit Pinkpop 2019 af!

By | Nieuws | No Comments

Fleetwood Mac staat op het affiche voor de jubileumeditie van Pinkpop in 2019. Dat valt te lezen op de website van De Limburger. Fleetwood Mac stond in 1971 ook op Pinkpop, toen nog in Geleen. De band sluit maandag 10 juni het festival in Landgraaf af. De kaartverkoop van Pinkpop start op zaterdag 16 maart 2019 via www.ticketmaster.nl en de bekende Ticketmaster verkoopadressen. 

Fleetwood Mac is, in de vernieuwde bezetting bestaande uit Mick Fleetwood, John McVie, Stevie Nicks en Christine McVie samen met nieuwkomers Mike Campbell en Neil Finn, de spreekwoordelijke eerste kers op de verjaardagstaart van de jubileumeditie van Pinkpop. In 2019 viert het festival haar 50ste editie en dan is een band als Fleetwood Mac een graag geziene gast op je verjaardag.

“Fleetwood Mac has always been about an amazing collection of songs that are performed with a unique blend of talents. We jammed with Mike and Neil and the chemistry really worked and let the band realize that this is the right combination to go forward with in Fleetwood Mac style. We know we have something new, yet it’s got the unmistakable Mac sound” aldus Mick Fleetwood. “We are thrilled to welcome the musical talents of the caliber of Mike Campbell and Neil Finn into the Mac family. With Mike and Neil, we’ll be performing all the hits that the fans love, plus we’ll be surprising our audiences with some tracks from our historic catalogue of songs” zegt de band collectief.

Fleetwood Mac werd in 1967 door Peter Green opgericht en is vernoemd naar bandleden Mick Fleetwood en John McVie. Nadat Green in 1969 de band verliet bleven Fleetwood en McVie als originele leden over. Daarna heeft de band diverse bezettingswisselingen gehad, de meest belangrijke wijzigingen waren de komst van Christine McVie (1970) en Stevie Nicks en Lindsey Buckingham (1974). Drie jaar na de komst van Nicks en Buckingham brak de band met het album ‘Rumours’ door. In het meer dan 50-jarige bestaan van de band verkocht Fleetwood Mac wereldwijd meer dan 100 miljoen albums en werd de Grammy Award winnende band in 1998 opgenomen in de Rock and Roll Hall of Fame. Fleetwood Mac stond in 1971 op de tweede editie van Pinkpop, toen nog in Geleen.

Foto door Weatherman90 op de Engelstalige Wikipedia, CC BY 3.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=6309292

Geruchtenmolen Pinkpop 2019 draait op volle toeren

By | Nieuws | No Comments

De geruchtenmolen voor de vijftigste editie van Pinkpop op 8, 9 en 10 juni 2019 draait op volle toeren. Op forums en festivalsites wordt er volop gespeculeerd over de komst van acts naar Landgraaf.

We vatten de meest opvallende geruchten voor jullie samen:

 • Jan Smeets spreek nu ook al over eventueel twee dagen extra Pinkpop (6 en 7 juni 2019), dit hangt o.a. af van het aantal headliners dat beschikbaar is;
 • U2 kiest alleen nog voor grote stadion- en zaalconcerten, dus geen Pinkpop 2019 al zijn ze dat wel een beetje verplicht omdat Pinkpop 1981 voor de Ierse band de springplank naar het grote succes was;
 • The Police komt definitief niet. De band komt niet meer bij elkaar;
 • In Engeland wordt er ook gesproken over een reünie van Led Zeppelin;
 • AC/DC, KISS en Fleetwood Mac (inmiddels bevestigd!) lijken ook weer concerten te gaan geven;
 • De naam van Madonna gonst ook rond in het geruchtencircuit;
 • Coldplay denkt aan een nieuwe festivaltour in 2019.
 • Adele zal waarschijnlijk geen optie zijn aangezien ze het nog een tijdje rustig aan wil doen.
 • Golden Earring (inmiddels bevestigd!) en Rowwen Hèze zullen vrijwel zeker op de planken staan van Megaland;
 • Ook The Cure lijkt een act voor het affiche van 2019, De Britse new waveband staat o.a. ook op Rock Werchter;
 • Verdere kanshebbers: Bon Jovi, Rammstein, Lana del Rey, Lenny Kravitz, Florence & The Machine;
 • Winnaar Nu of Nooit: MT. Atlas (Heerlen);
 • Jan Smeets ziet een early bird verkoop niet zitten.

Landgraaf betaalt voor behoud Pinkpop

By | Nieuws | No Comments

Om Pinkpop voor Landgraaf te behouden verliest de gemeente hierdoor op de lange termijn een inkomstenbron van ruim anderhalf miljoen euro.

Dee 85.000 euro, die Festivals Limburg BV (met eigenaar Jan Smeets) jaarlijks betaalt voor het dekken van de kosten die Landgraaf maakt voor het inrichten van de omgeving van Megaland tijdens het driedaags festival, wordt de komende vijf jaar volledig afgebouwd. Tot 2040 betekent dat voor Landgraaf een verlies van ruim anderhalf miljoen euro.

Het college van de gemeente vindt dit een verantwoorde overeenkomst omdat Landgraaf veel voordeel heeft van Pinkpop, zowel economisch als qua naamsbekendheid.

Bron: De Limburger

Moest de Mensheggerweg afgesloten blijven?

By | Nieuws | No Comments

Het Openbaar Ministerie heeft een onderzoek ingesteld naar het openstellen van de Mensheggerweg bij het Pinkpopterrein. Op deze weg werden maandagochtend om 4.00 uur festivalgangers aangereden door een busje. Voor het OM moet duidelijk worden of de weg wel of niet om 4.00 uur opengesteld had mogen worden. Eén bezoeker overleed, drie anderen liggen in zeer kritieke toestand in het ziekenhuis.

Volgens een woordvoerder van het OM is het een breed onderzoek; er wordt ook naar andere zaken gekeken.

Pinkpopbaas Jan Smeets laat in De Limburger weten dat hij niet weet waarom de Mensheggerweg al om 04.00 uur weer openging en de gemeente Landgraaf mag van het OM niets zeggen.
Volgens de officiële website van Pinkpop zou de weg tot 06:00 uur ’s ochtends dicht zijn voor alle verkeer. De Kiss & Ride-zone, waar bezoekers konden worden afgezet en opgehaald, kon ook niet via de Mensheggerweg worden bereikt, maar alleen via de verderop gelegen Dentgenbachweg. De Mensheggerweg grenst aan camping B van Pinkpop en is een belangrijke route vanaf het festivalterrein richting de camping.

Volgens het verkeersbesluit van de gemeente Landgraaf rondom Pinkpop was de weg echter helemaal niet dicht. De gemeente wil woensdag niet reageren vanwege het lopende onderzoek.

Bron: NOS.nl en De Limburger