Voorvak wordt leeggehaald tussen Kensington en Justin Bieber

By | Nieuws | No Comments

Tussen het optreden van Kensington en Justin Bieber wordt het voorvak leeggehaald. Dat laat Jan Smeets weten aan Festileaks.

De Pinkpop-directeur wil voorkomen dat fans van Justin Bieber het vak uren bezetten. Vóór Bieber staat Kensington op het hoofdpodium en ook zij hebben een grote schare fans.

Het is nog niet duidelijk hoe dit in de praktijk wordt uitgevoerd. “Het moet geen trek- en duwwerk worden”, aldus Smeets. De fans van Justin Bieber zijn van een hele andere orde dan de fans van Kensington.

Bron: Festileaks

Mojo bekijkt veiligheidsmaatregelen bij concerten

By | Nieuws | No Comments

LANDGRAAF – Mojo gaat, na de bloedige aanslag in Manchester, kijken of er extra veiligheidsmaatregelen nodig zijn bij concerten en festivals in Nederland.

Dat zal ook voor Pinkpop gelden. De concertorganisator staat in nauw contact met gemeenten en concertzalen.

Dit jaar forse uitbreiding Kiss & Ride

By | Nieuws | No Comments

Zaterdag 3 juni breidt Pinkpop het aantal parkeerplaatsen van de Kiss & Ride uit van 700 tot 3500. Op deze eerste festivaldag treedt Justin Bieber op.

Op deze parkeerplaats kun je kort parkeren. Aangezien er dit jaar veel jonge Bieber-fans worden verwacht, kunnen ouders hier hun kinderen afzetten.

De Kiss & Ride is dit jaar gesitueerd bij sportcentrum Kaldeborn.

Pinkpop kiest Munckhof als vervoerspartner

By | Nieuws | No Comments

De organisatie van Pinkpop 2017 heeft voor Munckhof gekozen als vervoerspartner tijdens het festival. Het partnership houdt in dat Munckhof het pendelvervoer organiseert van alle bezoekers tussen NS station Landgraaf, de campings en het festivalterrein. De pendeldienst wordt gratis aangeboden voor de festivalgangers.

Vervoerstromen optimaliseren
Begin juni bezoeken tienduizenden muziekliefhebbers het Megalandterrein in Landgraaf voor de 48e editie van Pinkpop. De bezoekers moeten snel en veilig vervoerd worden van het station en de parkeerterreinen, naar één van de drie campings of naar het evenemententerrein. Munckhof gaat dit vervoer organiseren. Het vervoer zal uiteraard afgestemd worden op de dienstregeling van het openbaar vervoer, zodat de bezoekers snel op de plek van bestemming zijn.

Specialist in evenementenvervoer
Munckhof heeft zich de afgelopen jaren gespecialiseerd op het gebied van evenementenvervoer. Tom Roefs, algemeen directeur van Munckhof licht toe: “We hebben veel ervaring met evenementenvervoer. Zo hebben we dit verzorgd tijdens de EK Atletiek in 2016, de KLM Open en verzorgen we dagelijks het treinvervangend vervoer voor de Nederlandse Spoorwegen. Dat we een festival als Pinkpop aan dit lijstje mogen toevoegen is geweldig!”

Programma Pinkpop 2017 compleet

By | Nieuws | No Comments

Met de bevestiging van RONNIE FLEX & DEUXPERIENCE BAND, ALMA, LOTTE WALDA, BOMBA ESTÉREO, AMBER RUN, UNDECLINABLE AMBUSCADE en GERSON MAIN is het programma voor Pinkpop 2017 compleet. En een wijziging in het programma: SUM 41 en BIFFY CLYRO wisselen van plek en dag.

Op zaterdag 3 juni is het programma met de komst van Ronnie Flex & Deuxperience Band en Alma op Stage 4 en Lotte Walda in de Garden Of Love compleet. Voor zondag 4 juni is het programma volledig met de laatste aanvullingen op Stage 4: Bomba Estéreo, Amber Run en Undeclinable Ambuscade. Op maandag 5 juni staat Gerson Main in de Garden of Love.

Er is ook een programmawijziging te melden; in verband met conflicterende tourschema’s ruilt Sum 41 van plek met Biffy Clyro, hierdoor staat Biffy Clyro nu op zondag 4 juni en Sum 41 op maandag 5 juni op de 3FM Stage.

De kaartverkoop voor de 48ste editie van Pinkpop is reeds gestart via www.ticketmaster.nl, tel: 0900-3001250 (60cpm), de Primera winkels en de bekende Limburgse verkoopadressen. De officiële prijs voor een weekendkaart (3 dagen incl. camping) is €195,00 en voor een dagkaart €95,00, beiden inclusief €5,00 servicekosten.

ZATERDAG 3 JUNI: 14.30 – 00.00 UUR
JUSTIN BIEBER
MARTIN GARRIX * KENSINGTON * CHEF’SPECIAL * JAMES TW
FIVE FINGER DEATH PUNCH * KAISER CHIEFS * WHITE LIES
RICHARD ASHCROFT * CRYSTAL FIGHTERS * PIERCE BROTHERS * THE TEN BELLS
RONNIE FLEX & DEUXPERIENCE BAND * DECLAN McKENNA * ALMA
LOTTE WALDA

ZONDAG 4 JUNI: 13.00 – 00.00 UUR
GREEN DAY
IMAGINE DRAGONS  * BROEDERLIEFDE * KODALINE * GAVIN JAMES
SEAN PAUL * BIFFY CLYRO * CLEAN BANDIT * JAMES ARTHUR * ANNE-MARIE
RANCID * BIRDY * THE CHARM THE FURY * MY BABY * JACK SAVORETTI
BOMBA ESTÉREO * AMBER RUN * BUSTY AND THE BASS * UNDECLINABLE AMBUSCADE
CHARL DELEMARRE

MAANDAG 5 JUNI: 13.00 – 00.00 UUR
KINGS OF LEON
LĪVE * PASSENGER * GUUS MEEUWIS * SEASICK STEVE
SYSTEM OF A DOWN * PROPHETS OF RAGE * SUM 41 * RAG’N’BONE MAN * MACHINE GUN KELLY
MØ * FAT FREDDY’S DROP * LIAM GALLAGHER * OH WONDER * GUTTERDÄMMERUNG
JP COOPER * CHRIS AYER * DON BROCO * MIDAS
GERSON MAIN

wijzigingen programma voorbehouden
Podiumpresentatie: Eric Corton, Frank van der Lende, Eva Cleven en Sander Ruijters

48 JAAR PINKPOP
Pinkpop vindt in 2017 voor de 48ste keer plaats. Sinds 1990 staat Pinkpop in het Groot Guinness Book Of Records als het oudste onafgebroken georganiseerde popfestival. De eerste editie vond plaats op 18 mei 1970 in Geleen, waar Pinkpop zeventien keer plaats vond. In 1987 werd eenmalig uitgeweken naar Baarlo. Vanaf 1988 wordt Pinkpop gehouden op evenemententerrein Megaland in de gemeente Landgraaf en vindt daar dit jaar voor de 30e keer plaats. Voor meer informatie: www.pinkpop.nl.

Extra tickets verkrijgbaar voor zaterdag 3 juni

By | Nieuws | No Comments

Vanwege de grote vraag naar tickets voor zaterdag 3 juni heeft de organisatie besloten om hiervoor extra tickets beschikbaar te maken, deze zijn per direct via www.ticketmaster.nl verkrijgbaar.

Het originele aantal beschikbare tickets voor zaterdag 3 juni waren in hetzelfde weekend van de start van de verkoop gevlogen.

Kaarten voor de zondag, de maandag en alle drie de Pinkpopdagen zijn nog niet uitverkocht.

Pinkpop-zaterdag uitverkocht!

By | Nieuws | No Comments

Pinkpop-zaterdag is uitverkocht! Vandaag gingen de laatste vijfhonderd kaarten voor zaterdag in de verkoop. Deze waren in een mum van tijd verkocht.

In totaal zijn er voor de eerste dag van Pinkpop 2017 in één dag tijd 30.000 tickets verkocht. Op deze dag staan o.a. Justin Bieber, Martin Garrix en Kensington op het programma.

Er zijn wel nog tickets voor zondag 4 juni, maandag 5 juni en het hele weekend (weekendticket: 3 dagen incl. camping) verkrijgbaar.

Kaartverkoop via www.ticketmaster.nl. en de bekende Ticketmaster voorverkoop-adressen.

Ruim 80.000 kaarten verkocht voor Pinkpop 2017

By | Nieuws | No Comments

Zaterdagavond waren er, op de eerste dag van de kaartverkoop voor Pinkpop 2017, ruim 80.000 tickets verkocht. Dat aantal had nog veel hoger kunnen zijn als het systeem van Ticketmaster niet was gecrasht.

Pinkpop-zaterdag is bijna uitverkocht. Binnen een half uur waren er al 30.000 kaarten verkocht. Volgens Pinkpopbaas Jan Smeets moeten liefhebbers van Justin Bieber, Martin Garrix en Kensington heel snel moeten zijn.

Grote drukte bij verkooppunten Pinkpop

By | Nieuws | No Comments

Zaterdagochtend is de kaartverkoop voor Pinkpop 2017 om 10.00 uur van start gegaan.

Bij meerdere verkooppunten staan lange rijen. Zo ook in Landgraaf waar vrijdagavond al veel mensen een plaatsje hadden veroverd voor het Raadhuis.

Kijk hier voor enkele foto’s.